Hoe werken melatonine, CBD en andere populaire slaapsupplementen?

Er zijn heel veel mensen met slaapproblemen. Slechts 42 procent zegt dat hun slaap goed of zeer goed is, volgens een nationaal representatief onderzoek uit oktober 2022 onder 2.084 Amerikaanse volwassenen door Consumer Reports.

Het is dus geen wonder dat in de zoektocht naar een goede nachtrust zoveel mensen hun toevlucht nemen tot supplementen. Proberen om beter te slapen is een van de drie meest voorkomende redenen waarom mensen zeggen supplementen te gebruiken volgens een landelijk representatieve Consumer Reports-enquête uit de zomer van 2022 onder 3.070 Amerikaanse volwassenen. Ongeveer 1 op de 3 Amerikanen zegt supplementen te hebben ingenomen om beter te slapen.

Melatonine was verreweg het meest populaire slaapsupplement dat in ons onderzoek werd genoemd. Cannabidiol (CBD) en magnesium completeerden de top drie. Andere vitamines en supplementen, waaronder valeriaan, ijzer en vitamine D, worden soms ook aangeprezen als slaapmiddelen. Wat doen deze middelen nu echt voor de nachtrust?

Verder lezen kun je via deze link

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *