HandicapNL maakt festivals toegankelijk

Je biertje in de lucht en je heupen van links naar rechts. Heerlijk, zo’n festival! Maar hoe vaak zie jij iemand met een handicap op het festivalterrein? Dit is eerder een uitzondering dan regel, toch? Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 1 miljoen mensen met een handicap op dit moment niet naar een festival kunnen. HandicapNL vindt dat dit niet langer kan en lanceert het programma ‘Onbeperkt Feest‘.

Foto door Wendy Wei via Pexels

HandicapNL maakt zich hard voor inclusieve festivals met het programma Onbeperkt Feest. Dankzij onze donateurs hebben wij in 2019 de Zwarte Cross en in 2021 de Dutch Grand Prix toegankelijk gemaakt. Maar dit was slechts het begin. HandicapNL stopt niet totdat ieder festival in Nederland volledig toegankelijk is voor mensen met een handicap. Inmiddels hebben ook Straf_Werk festival en Concert at Sea zich aangesloten bij onze missie!

Het is begrijpelijk dat de organisatie van een festival door de bomen het bos niet meer ziet als het gaat om inclusie. Er zijn ook zo veel dingen om rekening mee te houden! Daarom gaan wij uit van een duurzame aanpak en nemen wij de festival organisator bij de hand. We ondernemen samen de juiste stappen om het festival toegankelijk te maken voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel, blinden, doven of mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel.

Een toegankelijk festival vraagt aanpassingen – met een invalidetoilet en wat oprijplaten ben je er nog niet. Denk aan rustruimtes, verplegend personeel dat kan helpen bij medische handelingen, toereikend sanitair en een goede overnachtingsplek. Maar denk bijvoorbeeld ook aan toegankelijke informatie. HandicapNL ontzorgt de festival organisatoren van A tot Z en regelt álle faciliteiten.

(Bron en meer informatie: HandicapNL)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *