Gefeliciteerd budgethouders: het pgb bestaat 25 jaar!

PERSBERICHT PER SALDO
Woensdag, 2 juli 2020, is het 25 jaar geleden dat het persoonsgebonden budget (pgb) is ingesteld. Het begon klein, terwijl we op dit moment zo’n 120.000 budgethouders hebben. Op een dag als vandaag kijken we terug op de mooie dingen die het pgb ons brengt. Een ding staat vast: mét het pgb ziet het leven van veel mensen met een chronische aandoening of beperking er heel anders uit dan zonder.

Het pgb geeft vrijheid. Een eerste vereiste om je eigen leven te kunnen leiden. Met een pgb regel je zelf je zorg. Je kan zelf bepalen wanneer je welke zorgverlener inzet. Dit zijn woorden die we heel vaak gebruiken bij de omschrijving van een pgb, maar waar intussen hele werelden achter schuil gaan.

Kinderen kunnen zich ontwikkelen, naar school of naar passende dagbesteding gaan. Volwassenen kunnen vader of moeder zijn of kunnen werken. Je kunt een actief sociaal leven leiden en ga zo maar door.

Niet alleen de wereld van budgethouders ziet er daardoor beter uit, ook die van hun naaste omgeving. Dus al met al genieten er vele malen meer dan 120.000 mensen van het pgb. En dan hebben we het nog niet eens over alle zorgverleners die dagelijks met veel plezier hun werk doen.

Per Saldo is de landelijke vereniging van mensen met een persoonsgebonden budget (pgb).

(Bron: Per Saldo)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *