FNV: ‘Minister, maak haast met een Longcovidfonds’

De FNV heeft minister Conny Helder voor Langdurige zorg gemaand haast te maken met een Longcovidfonds voor zorgprofessionals. Eind januari sprak de vakbond hier al over met de minister. Bij het meldpunt ‘Long Covid onder zorgprofessionals’ zijn er inmiddels meer dan 4.100 meldingen binnengekomen, meldt FNV. 

Illustratie: Pixabay

Ruim driekwart van de melders heeft al financiële schade ondervonden van hun ziekte, 900 mensen dreigen binnenkort -soms al per 1 maart- hun baan kwijt te raken omdat zij nu bijna twee jaar ziek zijn.

FNV-vicevoorzitter Kitty Jong: “Wij hebben niets meer van onze vraag om een Longcovidfonds vernomen sinds het gesprek met de minister. Er is echt haast geboden nu 900 mensen hun werk komende weken en maanden dreigen kwijt te raken. Wij willen een tegemoetkomingsfonds, vergelijkbaar met het fonds dat voor schildersziekte OPS en asbestslachtoffers is ingesteld. Het kabinet heeft zich bij haar veiligheidsbeleid in het eerste halfjaar van de pandemie laten leiden door de schaarste aan beschermingsmiddelen op de werkplek. Zij is daarmee medeverantwoordelijk voor duizenden zorgverleners die nu al de financiële gevolgen ondervinden van long covid.”

(Bron en volledig artikel Nationale Zorggids)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *