Eén op zes Nederlanders laat coronaregels vallen: ‘Er is echt iets mis’

Steeds minder mensen volgen de coronaregels op. Ongeveer 17 procent van de Nederlanders geeft aan dat zij zich niet of niet zo streng aan de coronamaatregelen gaan houden.

Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 26.000 leden van het opiniepanel naar het draagvlak voor de nieuwe coronaregels die dinsdag ingingen. 17 procent van de deelnemers geeft aan zich niet zo streng aan de regels te gaan houden. Bijna de helft daarvan zegt zich zelfs bijna niet of helemaal niet aan de coronaregels te houden.

Daarmee kalft het draagvlak voor de coronamaatregelen fors af. Opiniepeiler Gijs Rademaker van EenVandaag : ,,Dit is een verdubbeling ten opzichte van de eerste golf.’’ In april gaf nog 8 procent aan zich niet aan de regels te houden. ,,Ik ben geen viroloog, maar als één op de zes mensen zich niet aan de regels houdt, dan is er echt iets mis. Je ziet nu duidelijk een ander beeld dan bij de eerste golf in maart en april.’’

Van alle onderzochte groepen blijkt er maar één groep te zijn waarbinnen een meerderheid niet aan de coronaregels meedoet: kiezers die aangeven op Forum voor Democratie te stemmen. Van die kiezers geeft 62 procent aan zich niet of niet zo streng te houden aan de regels. En daarvan geeft weer 35 procent aan zich bijna niet of überhaupt niet aan de coronaregels te gaan houden.

(Bron en volledig artikel AD)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *