Dit jaar al 75 klachten over landelijke huisartsenketen Co-Med

Tot nu toe heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) dit jaar zo’n 75 klachten binnengekregen over de huisartsenzorg van de landelijke huisartsenketen Co-Med, meldt De Telegraaf. In voorgaande twee jaren kreeg de IGJ in totaal 200 meldingen voor alle bijna zesduizend huisartsenpraktijken in Nederland.

Volgens de Patiëntenfederatie Nederland is het aantal klachten een teken aan de wand, zeggen ze tegen het dagblad. “Dit betekent dat het op heel veel plekken gewoon niet goed gaat. Dit is zorgelijk.” Als een patiënt een huisarts wil spreken, moet deze altijd beschikbaar zijn volgens de belangenorganisatie. “Ook fysiek als dat nodig is en ook in de vakantieperiodes.”

Co-Med is op meerdere plekken onder vuur komen te liggen vanwege tijdelijke sluitingen. Zo werd de praktijk in Waalwijk tijdelijk gesloten tot dat Co-Med een huisarts vond om de locatie open te houden. Ook in Enschede in de praktijk van Co-Med tijdelijk onbemand.

Co-Med exploiteert momenteel 15 praktijken door heel het land. Een overzicht daarvan vind je op de site van Co-Med: https://co-med.nl/onze-praktijken/

Over Co-Med: 
“Co-Med zoekt synergiën tussen verschillende huisartspraktijken. Daardoor ontstaat een situatie waarin het effect van een samenwerking groter is dan elk van de samenwerkende praktijken afzonderlijk zou kunnen bereiken. Een samenwerkende groep van praktijken is door de schaalgrootte in staat om de best mogelijke zorg te leveren. Bij een huisartspraktijk die onderdeel is van
Co-Med, staat de patiënt voorop. Mede doordat de huisarts tijd heeft voor zijn patiënten omdat hij zich niet bezig hoeft te houden met allerlei bedrijfsmatige beslommeringen.”

(Bron en verder lezen: Skipr en Co-Med)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *