De Hidden Disabilities Sunflower voor meer begrip en een helpende hand

Voorbeeld van een gepersonaliseerde ID-kaart

Hebben jullie ooit gehoord van de Hidden Disabilities Sunflower? Het is een eenvoudig ‘hulpmiddel’ waarmee je kunt aangeven dat je een handicap of aandoening hebt die misschien niet meteen zichtbaar is ​en dat je misschien een helpende hand, begrip, of meer tijd nodig hebt in winkels, op het werk, in het vervoer of in openbare ruimtes. Je kunt er dus voor kiezen om de Sunflower te dragen om discreet gezien te worden, dus zonder dat je (alweer) specifiek om hulp hoeft te vragen.  Als Onzichtbaar Ziek ondersteunen wij dit initiatief natuurlijk van harte!

Sinds 2016, toen de Hidden Disabilities Sunflower werd gelanceerd op vliegveld London Gatwick hebben duizenden bedrijven in een breed scala van sectoren zich aangesloten bij het wereldwijde Hidden Disabilities Sunflower-netwerk, zoals spoorwegnetwerken, touringcar- en busdiensten, veerboten, onderwijsinstellingen, zorginstellingen, overheidsinstanties, voetbalverenigingen, attractieparken, winkel(ketens) en theaters. In Nederland heeft bijvoorbeeld ook de Tweede Kamer zich vorig jaar aangesloten.

In de webshop van Hidden Disabilities Sunflower NL kun je artikelen bestellen zoals keycords, sleutelhangers, kofferriemen, buttons, kledingbatches, lintjes, t-shirts en petten, maar ook gepersonaliseerde ID-kaarten.
Op deze site vind je meer informatie over dit wereldwijde initiatief. Ook bedrijven vinden hier info om zich bij het netwerk aan te sluiten.

(Bron en meer informatie: Hidden Disabilities Sunflower)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *