Bijna zes ton voor unieke inhaalcollecte Hartstichting, ReumaNederland en Longfonds

De coronacrisis gooide in de lente van 2020 flink roet in het eten voor collecterende goede doelen, waaronder ReumaNederland, de Hartstichting en het Longfonds. In een unieke krachtenbundeling gingen de drie organisaties in oktober gezamenlijk nog een keer langs de deuren. De opbrengst van die extra collecteweek is nu bekend: er werd 592.616 euro opgehaald.

Foto: Hartstichting

Een gezamenlijke collecte zoals deze was nog niet eerder vertoond, maar wel heel hard nodig, meldden de gezondheidsorganisaties in oktober toen ze hun samenwerking aankondigden. De organisaties moesten in het voorjaar op stel en sprong een alternatieve collecte opzetten die zich voornamelijk online afspeelde. Met die digitale werving werd wel geld opgehaald, maar het gebruikelijke bedrag bleek bij lange na niet haalbaar.

ReumaNederland, de Hartstichting en het Longfonds hadden verschillende extra veiligheidsmaatregelen getroffen om veilig en op afstand langs de deuren te kunnen gaan. Zo werden de collectebussen van QR-codes voorzien. Toch hadden de organisaties ook nu weer een beetje pech. Nederland belandde tijdens de inhaalcollecteweek weer in een gedeeltelijke lockdown. Daarom werd de collecte in veel gemeenten opnieuw afgelast.

Desondanks zijn de drie organisaties blij met de opbrengst van bijna zes ton. Het geld wordt via een verdeelsleutel verdeeld onder de goede doelen en daarna besteed aan onder andere de behandeling en levenskwaliteit van patiënten, wetenschappelijk onderzoek en preventie.

(Bron: ReumaNederland, Longfonds, Hartstichting)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *