Ambulanceverpleegkundige Roger Schleipen zit al twee jaar ziek thuis. Ondanks dat het Rijk extra ondersteuning belooft voor zorgpersoneel dat long covid heeft, verloor Schleipen vorige week toch zijn baan.
Roger Schleipen (50) vertelt enthousiast over zijn werk als ambulanceverpleegkundige. Die baan was zijn jeugddroom die werkelijkheid werd. Maar nu moet hij lang nadenken of hij ooit weer in de zorg wil werken: “Ik ben mij meer bewust van de gevaren die je loopt door infectie en besmetting. En als je ziek wordt, voelt niemand zich verantwoordelijk.”
Door een coronabesmetting aan het begin van de pandemie staat het leven van Schleipen al meer dan twee jaar stil. Op slechte dagen doet hij er vier uur over om op te staan. Van douchen tot veters strikken, na iedere nieuwe handeling moet hij bijkomen. Schleipen werd ziek nadat hij een patiënt met coronasymptomen had vervoerd zonder de juiste beschermingsmiddelen. “Dat was twee weken later ineens verboden.”
Hij bleef langdurig klachten houden na zijn coronabesmetting. Achteraf gezien kreeg hij ook een verkeerde behandeling. In het begin dachten veel artsen dat patiënten baat zouden hebben bij intensieve training. Zodra de koorts was gezakt, moesten zij beginnen met revalideren. “Een deel van de patiënten reageerde daar goed op, maar anderen gingen eigenlijk alleen maar verder achteruit”, vertelt Paulien Goossens, revalidatiearts bij Merem Medische Revalidatie.
(Bron en volledig artikel Trouw)