53 procent wil overstappen van zorgverzekering

Uit onderzoek van prijsvergelijker Pricewise blijkt dat 53 procent van de Nederlanders in de leeftijdscategorie 18 t/m 39 jaar de intentie heeft om over te stappen van zorgverzekering. In de leeftijdscategorie van 40 jaar en ouder heeft iets meer dan 33 procent van de Nederlanders deze intentie. Echter blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) dat gemiddeld 8 procent daadwerkelijk overstapt. 

De intentie is er, maar het daadwerkelijk overstappen gebeurt niet. Dat is mogelijk te verklaren doordat mensen boven de 40 jaar nauwelijks overstappen. Dit komt vaak door de verwachte of onverwachte zorg die zij (denken) nodig hebben. Ook geeft 14 procent van de mensen die niet overstapten van zorgverzekering in het onderzoek van de ACM aan dat overstappen te veel tijd/moeite kost en 10 procent vindt het ingewikkeld om over te stappen.

Hans de Kok, directeur Pricewise: “Wanneer je bij je huidige zorgverzekeraar blijft, is het niet zeker of de zorg die jij nodig hebt wel gecontracteerd wordt. Het kan goed zijn dat je huidige verzekeraar een aanpassing doet, waardoor om wat voor reden dan ook de polis niet meer (helemaal) bij je past. Dit kan zijn vanwege een aanpassing in de samenstelling van de aanvullende dekking of gecontracteerde zorg, maar ook je eigen situatie kan een reden zijn dat je wellicht beter af bent bij een andere verzekeraar.”

(Bron en verder lezen: Pricewise)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *