Zorgverzekeraars schorten contract met Co-Med op, noodplan voor patiënten

Alle zorgverzekeraars stoppen de samenwerking met de huisartsenketen Co-Med. Het contract wordt opgeschort. De verzekeraars gaan op zoek naar een andere praktijk voor de tienduizenden patiënten.

Gisteren stelden de vier grote zorgverzekeraars, CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis, de commerciële huisartsenketen in gebreke omdat die zich niet hield aan de afspraken. De bezetting op de praktijken was ondermaats. Vandaag volgt de opschorting van het contract. Met het opzeggen van het contract kunnen ook de betalingen stoppen.

Co-Med heeft ruim 50.000 patiënten verspreid over tien praktijken in het hele land. De patiënten die het meest kwetsbaar zijn krijgen prioriteit bij het vinden van een nieuwe plek. “Maar er wordt de komende periode ook gewerkt aan een structurele oplossing voor alle patiënten die ingeschreven staan bij de Co-Med praktijken”, aldus de zorgverzekeraars. Voor patiënten van Co-Med hebben de verzekeraars een overzicht gemaakt waar ze terechtkunnen als ze een huisarts nodig hebben.

(Bron en verder lezen: NOS)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *