Zorgkosten voor chronisch zieken rijzen de pan uit: Janet en Gregory zijn per maand ruim 900 euro kwijt

Zorgkosten voor mensen met een chronische ziekte rijzen de pan uit. Dat geldt ook voor Gregory en Janet Dunker. Zij moeten iedere maand samen 917 euro aan kosten voor zorg neerleggen, omdat de verzekering niet alles vergoedt.

Uit onderzoek van Iederin, een netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte, blijkt dat 61 procent moet bezuinigen vanwege hoge zorgkosten. 2000 mensen met een chronische beperking deden mee aan het onderzoek. Ruim 40 procent heeft wel eens zorg gemeden of uitgesteld. Dat heeft soms gevolgen voor de gezondheid, zoals verergering van pijn en klachten of een slechter gebit.

Gregory en Janet Dunker uit Hilversum stellen geen zorg uit, maar er blijft door de hoge zorgkosten weinig over voor leuke dingen en sociale activiteiten. Gregory heeft het syndroom van Alström, een zeldzame erfelijke aandoening waardoor hij blind is en slecht hoort. Verder heeft hij diabetes, een pacemaker en kreeg hij onlangs nieuwe knieën. Zijn vrouw Janet heeft de ziekte van Crohn, een chronische darmziekte.

(Bron en volledig artikel EenVandaag)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *