Wendy (51) moest naaktfoto’s naar zorgverzekeraar sturen: ‘Fout op elk niveau’

Om een behandeling vergoed te krijgen, moet Wendy foto’s van haar ‘mislukte’ borsten naar haar zorgverzekeraar Menzis sturen. ‘Hoe vernederend en onnodig traumatiserend is dit?’ “Op zoveel niveaus is dit zo fout”, aldus Wendy.

Foto door Julia Kuzenkov via Pexels. Model op foto is niet Wendy.

Wendy (51) verwerkt de laatste vijf jaar de ene na de andere tegenslag. Eerst krijgt ze borstkanker en laat ze haar borst amputeren. Een traumatische ervaring, vertelt ze. Daarna krijgt ze een implantaat, maar die operatie gaat mis. “Het ziet er niet uit.” Ze wil nu niet eens meer naar haar spiegelbeeld kijken.

Een plastisch chirurg vindt een hersteloperatie nodig. Wendy’s zorgverzekeraar Menzis zal een ‘DIEP-lap’-operatie met eigen weefsel uit de buik vergoeden. Maar, zegt Wendy: “Ik kreeg twijfels, de borstamputatie ging met zoveel pijn gepaard en ik wilde eigenlijk niet nog een keer zo’n ingrijpende operatie.”

Ze wil liever lipofilling (borst vullen met vet uit eigen buik of benen, red.). Minder belastend dan een DIEP-lap. Maar zo’n ‘verfraaiende’ ingreep vergoedt een zorgverzekeraar niet zomaar, zo ontdekt ze.

(Bron en volledig artikel Linda.nl)

Lees ook:  Deze lezers moesten ook intieme foto’s naar hun zorgverzekeraar sturen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *