VU biedt laagdrempelige psychische hulp voor studenten

Studenten hebben het zwaar sinds corona. Daarom is er sinds 10 juni op Campus Uilenstede van de Vrije Universiteit een nieuwe vestiging geopend van @ease, een stichting voor laagdrempelige psychologische hulp. ‘Een depressie is niet ineens opgelost als de coronamaatregelen verdwijnen.’

“Met @ease op Uilenstede willen we voorkomen dat jongeren te lang alleen blijven rondlopen met hun problemen. Want praten over problemen helpt,” zegt Vinod Subramaniam, rector magnificus van de VU.

De VU had al studentenpsychologen in dienst, zoals de meeste universiteiten. Maar deze zitten zo goed als volgeboekt. @ease werkt zonder afspraak en dus zonder wachtlijst. Iedereen kan binnenlopen, gratis en anoniem; chatten is ook een optie. Mocht iemand ernstige problemen hebben, dan staat er altijd een ggz-professional paraat.

De VU besloot uit eigen initiatief @ease te benaderen voor een vestiging op de campus. Uit onderzoek van de universiteit zelf bleek namelijk dat de studenten enorm te lijden hebben onder corona. Vooral eenzaamheid, somberheid en concentratieproblemen zijn verergerd.

(Bron en volledig artikel AD)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *