Vrees voor nieuwe coronagolf door lakse bevolking: ‘Heel zorgwekkend’

Veel te veel mensen lappen de coronaregels aan hun laars. Daarvoor waarschuwen de GGD’s en ziekenhuizen in Noord-Brabant. Ze zien het aantal besmettingen stijgen. ,,Het gedrag van mensen baart ons echt zorgen.”

Afbeelding: Anderhalvemeterstore,nl

Uit bron- en contactonderzoek van de GGD’s in Brabant blijkt dat veel mensen die zich laten testen op het coronavirus tegen de geldende adviezen in niet thuisblijven tot ze de uitslag binnen hebben. ,,Onze medewerkers hebben geregeld mensen aan de telefoon die na zo’n test in de stad lopen, of bij vrienden op bezoek zijn, of toch zijn gaan werken”, zegt Annemieke van der Zijden, directeur publieke gezondheid bij de GGD West-Brabant. ,,Het gedrag van mensen baart ons echt zorgen.”

Ze krijgt bijval van Bart Berden, directeur van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) in Brabant. ,,Veel mensen worden losser. We zien mensen feestjes inhalen, die tijdens de lockdown gepland stonden en bedrijven die hun werknemers weer oproepen om op kantoor te komen werken. Heel zorgwekkend.”

Net als op andere plekken in Nederland neemt ook in het eerder zo zwaar getroffen Brabant het aantal coronabesmettingen weer toe. Landelijk meldde het RIVM gisteren 185 nieuwe besmettingen, het hoogste aantal in lange tijd. Onder meer uit het Zuid-Hollandse Hillegom kwam slecht nieuws: daar werden liefst 23 coronabesmettingen gelinkt aan een plaatselijk café. Directeur Sjaak de Gouw van de GGD Hollands-Midden zegt dat het mogelijk is dat er vervolgens honderden andere mensen besmet zijn geraakt.

(Bron en volledig artikel AD)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *