Viroloog Osterhaus: coronavirus deze winter minder sterk, maar laat je vaccineren

Viroloog Ab Osterhaus roept Nederlanders op zich te laten vaccineren en het “gezond verstand” te gebruiken nu het coronavirus bezig is aan een opmars. Maandag verhoogde het ministerie van Volksgezondheid de thermometer – die aangeeft hoe het staat met de druk op de zorg en de samenleving door het coronavirus- van 1 naar 2.

Ab Osterhaus (Foto Wikipedia)

In de afgelopen week zijn 601 mensen vanwege coronabesmettingen opgenomen in het ziekenhuis, tegen 485 een week eerder. In de afgelopen week registreerde het RIVM 23.693 positieve tests, het hoogste aantal sinds eind juli. Iedereen wordt opgeroepen zich aan de basisregels te houden. Kwetsbare mensen worden nadrukkelijk opgeroepen de herhaalprik te halen.

Osterhaus denkt niet dat het coronavirus komende winter zo sterk zal zijn als de twee voorgaande winters, vanwege de opgebouwde groepsimmuniteit. “Het overgrote deel van de bevolking heeft het virus gezien of is gevaccineerd, of allebei. Daar komt bij dat de omikronvariant wat milder is dan de andere varianten uit het verleden”, zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

(Bron en verder lezen: WNL.tv)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *