Verkiezingsmanifest Ieder(in): Ontwerp een land voor iedereen

Bron: Ieder(in)
In maart 2021 vinden de verkiezingen voor de nieuwe Tweede Kamer plaats. Ruim twee miljoen mensen in Nederland hebben een beperking of chronische ziekte. De onderwerpen die hen aangaan, willen we hoger op de politieke agenda zien. Daarom hebben wij met input van onze leden het ‘Verkiezingsmanifest Ieder(in)’ geschreven. Ieder(in) is het netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

Dit voorjaar heeft Ieder(in) een enquête uitgezet onder haar leden met vragen over zorg, geld, werk, onderwijs, vervoer, wonen en het VN-verdrag Handicap. Op basis van die reacties hebben we aan de hand van 10 aandachtspunten een manifest opgesteld. Al in maart hebben we het manifest beperkt verspreid onder de partijcommissies van alle politieke partijen en onder Kamerleden. Om zo de partijprogramma’s voor de aankomende verkiezingen te kunnen beïnvloeden.

In aanloop naar de verkiezingen van maart 2021 gaan we een aantal vervolgstappen nemen om het Verkiezingsmanifest verder onder de aandacht te brengen. Allereerst maken we een analyse van de verkiezingsprogramma’s van alle politieke partijen. Vervolgens gaan we in gesprek met Kamerleden over hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de levens van mensen met een beperking. Zodat de stappen die nodig zijn voor een échte inclusieve samenleving straks gewaarborgd zijn in het nieuwe regeringsakkoord.

Door de coronacrisis zijn positie, bestaanszekerheid en toegang tot zorg, ondersteuning en participatie van mensen met een beperking of chronische ziekte verder onder druk komen te staan. Achterstanden en al bestaande knelpunten die we in ons manifest noemen, worden door die crisis uitvergroot. Des te urgenter is het dat politieke partijen hiermee voortvarend aan de slag gaan.

Mocht je vragen hebben over het manifest of ideeën om het verder onder de aandacht te brengen, mail dan naar verkiezingen2021@iederin.nl.

Download hier het Verkiezingsmanifest Ieder(in) 2021 (pdf – 358 KB)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *