ReumaNederland zoekt nieuwe leden Meedenkgroep Dagelijkse Handelingen

Persbericht
ReumaNederland zoekt ervaringsdeskundigen die de meedenkgroep Dagelijkse Handelingen willen versterken. Interesse? Lees hieronder verder. Deze meedenkgroep heeft als doel dat dagelijkse handelingen voor mensen met reuma makkelijker worden.

“Zo zetten we dit jaar bijvoorbeeld in op de wens dat er in 2023 meer verpakkingen van medicijnen voor reumatische aandoeningen gemakkelijker te openen zijn. En dat de toedieningsvormen van reumamedicijnen voor mensen met een vorm van reuma beter te hanteren zijn. Volgend jaar gaan we verder inventariseren welke problemen mensen ervaren in en om het huis (bijvoorbeeld bij het huishouden of bij boodschappen doen)”, aldus ReumaNederland.

“We hebben begin dit jaar een onderzoek gedaan naar de problemen die mensen met reuma ervaren bij het open maken van hun medicijnverpakking. Hieruit bleek dat bijna tweederde hier inderdaad moeite mee heeft. Met name de pilstrip is erg problematisch. Hier gaan we mee aan de slag:

  • We gaan met de meedenkgroep een plan maken hoe we samen met ontwerpers van nieuwe verpakkingssoorten, farmaceuten, apothekers en verzekeraars een betere, gebruiksvriendelijke pilstrip kunnen gaan maken.  Dit is een project met een lange adem, maar wij gaan ervoor! Denk jij met ons mee?
  • In 2021 kiezen we samen nieuwe prioriteiten waarmee de meedenkgroep aan de slag gaat en maken we een plan van aanpak voor de komende periode.

Online bijeenkomst

De eerstvolgende online bijeenkomst van de meedenkgroep vindt plaats op 17 september van 14:30 – 16:00 uur. Voor die datum plannen we met de nieuwe deelnemers nog een korte online introductiebijeenkomst in.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de meedenkgroep?
Bekijk hier meer informatie over de meedenkgroep

Aanmelden?

Ben jij die ervaringsdeskundige die onze meedenkgroep komt versterken? Stuur dan een email met korte motivatie aan Christa Grootveld: c.grootveld@reumanederland.nl.

(Bron: ReumaNederland)

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *