Overstaprecord: zorgverzekering massaal ingeruild vanwege wegvallende korting

Bijna 1,4 miljoen Nederlanders stapten voor de jaarwisseling over op een andere zorgverzekering. Dat komt neer op 8 procent van de bevolking en daarmee waren er meer overstappers dan ooit. Vanwege de snel stijgende zorgpremies en de wegvallende collectiviteitskorting probeerden consumenten vaker kosten te besparen via een overstap.

In de afgelopen jaren stapte doorgaans 6 à 7 procent van de Nederlanders over. Dat nu 8 procent een andere basisverzekering kiest is dus een record. Niet eerder sinds de invoering van het huidige zorgstelsel in 2006 zijn relatief zoveel Nederlanders overgestapt.

Het percentage overstappers is nog niet definitief. De meeste consumenten kiezen voor de jaarwisseling een nieuwe zorgverzekering. Maar er is ook een groep die in december de verzekering opzegt en voor eind januari nog een nieuwe polis kiest.

Zorgverzekeraars Nederland verwacht daarom dat het overstappercentage nog oploopt naar tussen de 8,1 en 8,5 procent.

De massale overstap heeft meerdere oorzaken. Zo zagen Nederlandse huishoudens door de stijgende prijzen van energie en boodschappen het leven gauw duurder worden. Tegelijkertijd stegen de zorgpremies met zo’n 10 euro per maand. Door naar een iets goedkopere zorgverzekering over te stappen, konden ze mogelijk die prijsstijging tenietdoen.

(Bron en verder lezen: NU.nl)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *