Ouder en chronisch ziek: zij gaan solliciteren in een krappe arbeidsmarkt

Solliciteren in de baas zijn tijd. Dat is wat drie redacteuren van Omroep Brabant de komende weken gaan doen. Alle drie hebben ze een ‘rafelrandje’ waardoor ze niet automatisch bovenaan de stapel sollicitanten belanden. In de vierdelige wekelijkse podcast ‘Tel ik nog mee’ kun je hun sollicitatie-avontuur volgen.

Bureauredacteur Hans Janssen is 64, verslaggever René van Hoof is 61 jaar en redacteur Femke de Jong heeft al 23 jaar MS. Deze drie Omroep Brabant collega’s willen weten of ze nog meetellen op de arbeidsmarkt. Jarenlang stonden 50-plussers en mensen met een beperking langs de zijlijn. Is dat in deze krappe arbeidsmarkt nog steeds zo, vragen zij zich af.

De leukste manier om hier antwoord op te krijgen is zelf solliciteren en kijken wat er gebeurt. Dit gaan de drie dan ook doen en hun ervaringen worden verwerkt in de podcast ‘Tel ik nog mee’. Tijdens het solliciteren krijgen ze tips van van deskundigen, want de laatste keer dat ze solliciteerden is decennia geleden. Wat staat er ook alweer in je CV?

Klik hieronder op de link om de eerste aflevering van ‘Tel ik nog mee? te beluisteren. Druk gelijk op volg om geen aflevering te missen.


(Bron en meer informatie: Omroep Brabant)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *