Oorsuizen heftiger in quarantaine: hoe komt het en hoe ga je ermee om?

(Bron: RTL Nieuws)
Een constante piep of ruis. Daar hebben mensen met oorsuizen, ook wel tinnitus genoemd, dagelijks mee te maken. Maar hoe kan het dat sommige mensen met tinnitus de laatste tijd veel meer klachten hebben? EditieNL-redacteur Linda van Dijk, zelf last van oorsuizen, zocht het uit.

Gepiep en gesuis, ik ben er na jaren zo aan gewend dat ik het nauwelijks nog hoor. Laat staan dat ik er last van heb. Tot mijn periode van sociale isolatie begon. Daar was opeens die piep weer, maar veel opdringeriger dan normaal. En probeer dan maar eens een artikel te schrijven.

Illustratie: Leef.nl

Ik heb me de verergering van mijn klachten niet ingebeeld, verzekert KNO-arts Dennis Kox van de Vijf Meren Kliniek me. “De situatie zoals die normaal is, is veranderd. Dat geeft stress. Als je stress hebt, kan oorsuizen als erger worden ervaren, omdat je daardoor een versterking hebt van je zintuiglijke waarneming.”

“Er komen bij veel mensen zorgen bij: hoe gaat het met mijn baan in de toekomst? Hoe zal het met mijn familie zijn? Er gebeurt van alles in je systeem dat anders is dan normaal. Daardoor komt je lichaam in alarmstand en hoor je het suizen erger.”
Die stress valt bij mij wel mee. Het probleem zit ‘m er vooral in dat er tijdens mijn dagen nauwelijks nog achtergrondgeluid is. Het gebrek aan een drukke redactie om me af te leiden, zorgt er volgens Kox voor dat ik mijn oorsuizen gewoon veel meer hoor dan normaal.”

Lees het hele artikel hier!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *