Niet alle mensen met autisme lukt het om volledig mee te draaien en dat is zonde

Mensen met autisme lopen bovengemiddeld vaak vast in het leven. Op jonge leeftijd is er niet altijd passend onderwijs en niet iedere volwassene lukt het om een baan te vinden. Zonde, zeggen experts. Daarom willen ze in de Autismeweek (tot en met 9 april) aandacht voor wat er allemaal wél mogelijk is.

Een derde van de kinderen die (tijdelijk) niet naar school gaat, 27.000 in totaal, heeft autisme. Ruim de helft van de mensen met autisme maakt zijn vervolgopleiding niet af. Deze cijfers zijn afkomstig uit een rapport van Vanuit Autisme Bekeken (VAB). Ook doen mensen met autisme vaker een (al dan niet geslaagde) poging tot zelfdoding, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

Suzanne Agterberg maakt zich al jaren zorgen. Agterberg is autismespecialist, auteur en ontwikkelaar van methodieken voor jongeren met autisme. “Het meest schokkende cijfer vind ik dat bijna 70 procent van de volwassenen met autisme werk niet als hoofdinkomen heeft. Terwijl er onder deze groep veel mensen zitten met een gemiddelde tot hoge intelligentie en goede kwaliteiten.”

(Bron en meer informatie Nu.nl)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *