Nederlanders die veel zorg nodig hebben, kunnen zich nauwelijks verzekeren

Mensen die in de loop van het jaar veel zorg nodig hebben, krijgen minder keuze uit zorgpolissen. Dit meldt Zeker.com. De vergelijkingssite kwam tot de conclusie dat de keuze uit polissen steeds geringer wordt.

Zeker.com stelde vast dat de keuze steeds slechter is geworden voor polissen met een brede dekking voor onder meer kosten van de fysiotherapeut, tandarts en alternatieve geneeswijzen. Daarnaast zijn de premies ook aanzienlijk gestegen.

Als je bijvoorbeeld veel behandelingen van een fysiotherapeut nodig hebt, dan heb je komend jaar nauwelijks nog keus. In 2016 waren er nog tien polissen met onbeperkte vergoeding, in 2022 is dat er nog maar één. Waar je in 2016 nog een gemiddelde premie van 80,63 euro per maand betaalde, betaal je komend jaar 127,42 euro per maand. Wat neerkomt op ruim 560 euro per jaar. 

Femke Koning van Zeker.com ziet ook dat de premies fors zijn gestegen. ‘Voor mensen die veel fysiotherapiebehandelingen nodig hebben, is het onbetaalbaar geworden. Zeker nu er ook nog maar één online aanbieder is en je dus niet meer kunt kiezen. Dat is oneerlijk voor de mensen die vaak naar de fysiotherapeut toe moeten. Die betalen fors, zonder dat zij hier iets aan kunnen doen.’

(Bron en volledig artikel Radar)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *