Naïm (15) over ziekte van Lyme: ‘Ik wil dit overwinnen en mensen inspireren’

Naïm (15) uit Leiden vecht jaren tegen de chronische ziekte van Lyme, maar kreeg tien jaar lang geen diagnose. Om aandacht te vragen voor deze ziekte en zijn behandelingen te kunnen betalen, begon hij een kledingmerk. Vrijdag 1 mei, op Wereld Lyme Dag, vertelde hij erover.

Foto: TymeforLyme.eu

Nu start hij een nieuw initiatief in samenwerking met platenlabel Top Notch: het internationale platform NAÏM, waarop hij waardevolle verhalen, filmpjes en mooie ontmoetingen wil delen die aansluiten bij zijn boodschap: Overcome & Improve.

Naïm: “Ik had jaren klachten, maar omdat er geen goede tests zijn om de ziekte van Lyme aan te tonen, weet ik pas sinds twee jaar wat ik heb. De ziekte wordt niet erkend, waardoor je behandelingen en medicatie vaak zelf moet bekostigen. Dat kost heel wat, maar we hadden het thuis niet breed. Mijn ouders konden niet meer fulltime werken, omdat ze voor mij moesten zorgen toen ik te ziek was om naar school te gaan.”

“Mijn ouders wilden een crowdfunding opstarten, maar dat wilde ik niet. Ik was al die jaren heel sterk geweest en wilde dat mensen dat zouden begrijpen. Mijn zwakte omzetten in een kracht. Ik wilde dat mensen mijn producten graag wilden kopen en tegelijkertijd hoopte ik hiermee de ziekte en de gevolgen ervan meer bekendheid te geven.”

(Bron en volledig artikel Linda.nl)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *