Meer mensen kiezen voor hoog eigen risico: ‘Denk er heel goed over na’

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een hoger eigen risico bij hun zorgverzekering. Daarmee hopen ze te besparen op hun zorgpremie. Maar dat is niet zonder risico’s, waarschuwen experts.

Zorgvergelijker Independer zette de cijfers van de eerste groep overstappers op een rij. Wat opvalt: van de duizenden overstappers kiest een steeds grotere groep voor het maximale eigen risico van 885 euro. Dit jaar stijgt het naar maar liefst 38,7 procent, vorig jaar deze tijd koos 29,5 procent hiervoor, twee jaar geleden was dat een kwart.

,,De zorgpremies gaan flink omhoog en mensen zoeken manieren om daarop te besparen”, verklaart zorgexpert Bas Knopperts. Vergelijker Geld.nl deelt dit beeld. Vorig jaar deze tijd koos 30 procent van de overstappers via Geld.nl voor een hoger eigen risico, nu ligt dat op ruim 37 procent. Het gros kiest het maximale bedrag. ,,Gezien alle stijgende prijzen was te verwachten dat mensen kritischer zouden kijken naar hun zorgpolis”, reageert zorgexpert Amanda Bulthuis.

Het verhogen van het eigen risico kan riskant zijn, waarschuwt de Patiëntenfederatie. ,,Het kan zijn dat je geld bespaart, maar het is ook goed mogelijk dat je op enig moment dat geld moet ophoesten. Dus denk er goed over na”, waarschuwt de belangenorganisatie.

(Bron en verder lezen: AD)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *