Mariëlle (46) is corona-herstellende: ‘Geen idee of ik ooit de oude word’

Mariëlle (46) kampt al ruim zestien weken met ziekte en is nu corona-herstellende. ‘Ik ben nog lang niet de oude.’ Zestien weken ziek, waarvan vijf weken herstel. Mariëlle Keijzers, de thuispatiënt met ‘milde’ klachten, klinkt nog altijd benauwd aan de telefoon. “Ik ben opgestaan om de telefoon te pakken en dan begin ik meteen weer te hijgen.”

Een harde realiteit voor Keijzers die sinds deze week weer mondjesmaat haar werk als eetbuicoach oppakt. “Tien kilometer hardlopen, zes keer de trap op en neer; voor corona had ik bergen aan energie en hoefde ik nergens over na te denken. Dat is nu wel even anders. Als ik twee cliënten op een dag zie ben ik bekaf, de hond daarna uitlaten gaat dan niet meer.”

Toch is Keijzers blij dat ze weer aan de slag kan. “Na vier maanden naar het plafond staren, heb ik mezelf beter verklaard. Ik heb geen idee hoe lang deze situatie nog aan gaat houden en of ik ooit nog de oude word. Maar daarop gaan zitten wachten heeft voor mij geen zin. Ik begin nu iedere dag om tien uur, zie dan een cliënt – neem daarna een uur pauze en zie er dan nog één. Het voelt fijn om weer een beetje deel uit te maken van de maatschappij.”

(Bron en volledig artikel Linda.)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *