Kabinet kijkt naar andere volgorde boosterprikken, op basis van laatste prik

Het kabinet overweegt de volgorde waarin mensen worden opgeroepen voor een boosterprik binnenkort te veranderen. Als alle 60-plussers een boosterprik hebben gehad, worden mensen mogelijk niet meer opgeroepen op basis van hun leeftijd, maar op basis van de datum van hun laatste prik. Dat heeft demissionair minister Hugo de Jonge gezegd na afloop van kabinetsberaad.

Dat is van belang voor mensen die in de eerste vaccinatiegolf voorrang kregen, zoals 65-minners die vanwege hun gezondheid ook in aanmerking komen voor een griepprik. Ook voor sommige mensen die het Janssenvaccin hebben gehad (en dus maar één prik) geldt vaak dat die prik al bijna zeven maanden geleden is.

Het kabinet wil iedereen in de zevende maand een booster geven, omdat dat het meeste effect heeft. Om dat ook waar te kunnen maken, gaat de volgorde dus mogelijk veranderen. “We willen ergens een switch maken van geboortejaar naar laatste prik”, zei De Jonge. Hij wil daar op de persconferentie van vandaag uitsluitsel over geven. 

(Bron en volledig artikel NOS)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *