‘Huisartsen schrijven nog steeds coronamedicijnen voor waarvan de werking niet is bewezen’

Ondanks eerdere waarschuwingen blijft een groep huisartsen coronapatiënten medicijnen voorschrijven waarvan de werking niet is bewezen, schrijft het AD. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) waarschuwt voor mogelijk gevaarlijke bijwerkingen en kondigt na vragen van de krant een onderzoek aan.

Een groepje artsen rond de Limburgse huisarts Rob Elens schrijft nog altijd het antimalariamedicijn hydroxychloroquine en het antischurftmiddel ivermectine voor aan coronapatiënten. Dat bevestigt ondernemer Evert de Blok, die samen met Elens een platform opzette waarop een alternatieve behandeling voor corona wordt gepromoot, aan het AD.

Volgens De Blok zit er achter het platform een ‘teleteam’ van artsen die recepten kunnen uitschrijven. Op die manier zouden volgens hem al zeshonderd patiënten aan onder meer hydroxychloroquine en ivermectine zijn geholpen.

Radar maakte vorig jaar al een uitzending over de vraag of chloroquine helpt tegen corona. Verslaggever Fons Hendriks legde deze vraag neer bij Renger Witkamp, hoogleraar Voeding en Farmacologie. Je kunt het fragment hier bekijken:

(Bron en volledig artikel: Radar)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *