Huisarts kan coronavirus en hart- en vaatklachten moeilijk onderscheiden

Huisartsen missen belangrijke informatie om hart- en vaatziekten en COVID-19 van elkaar te onderscheiden, meldt de Hartstichting dinsdag. Artsen kunnen patiënten daardoor niet snel genoeg diagnosticeren en behandelen. De Hartstichting, huisartsen en cardiologen zijn daarom een onderzoek gestart.

Foto door Isabella Mariana via Pexels

 

Mensen met hart- en vaatziekten lopen een groter risico ernstig ziek te worden door het coronavirus. Huisartsen missen volgens de Hartstichting echter belangrijke informatie om hart- en vaatpatiënten snel te kunnen diagnosticeren en behandelen.

Het onderzoek van de stichting, huisartsen en cardiologen richt zich op mensen die niet in het ziekenhuis liggen. Bij klachten als benauwdheid en pijn op de borst kan dit op hart- of vaatproblemen wijzen, maar ook op klachten die veroorzaakt worden door het coronavirus. Huisartsen willen dit onderscheid sneller kunnen maken wanneer patiënten contact opnemen.

“Veel hart- en vaatpatiënten leven met grote zorgen en vragen, waar wij als huisartsen nog geen goed antwoord op hebben”, verklaart Frans Rutten, huisarts en onderzoeker aan het UMC Utrecht.

(Bron en volledig artikel Nu.nl)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *