Huidklachten bij permetrine bij behandeling schurft

Het aantal besmettingen met schurft is de laatste jaren flink gestegen. Bijwerkingencentrum Lareb ontving daarom ook een groter aantal meldingen van bijwerkingen bij gebruik van permetrine crème of gel. Huidklachten werden het vaakst gemeld bij Bijwerkingencentrum Lareb. Ook in het gezicht, waar niet gesmeerd wordt.

Permetrine crème of gel wordt voorgeschreven bij de behandeling van schurft. In de bijsluiter staat dat permetrine een droge huid, jeuk, een rode kleur van de huid en een tintelend, stekend of brandend gevoel van de huid kan geven. Het is ook mogelijk dat deze klachten door de schurft zelf komen. De klachten kunnen tot vier weken na de behandeling aanhouden. Dat komt door een reactie van de huid op de dode schurftmijten.

Het aantal meldingen van bijwerkingen bij gebruik van permetrine steeg van vijf in 2020 naar 64 in 2022. Huidklachten worden het vaakst gemeld. Voorbeelden van gemelde klachten zijn jeuk, bultjes, eczeem, (rode) huiduitslag en een brandend of prikkend gevoel van de huid.

(Bron en verder lezen: Lareb)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *