Hooikoortsseizoen zo goed als voorbij

Het is deze week warm voor de tijd van het jaar en vaak droog en vrij zonnig. Daardoor is nog wel wat pollen in de lucht te vinden. Desondanks komt het hooikoortsseizoen toch ten einde. Hoe dit zit lees je in dit artikel.

Het hooikoortsseizoen piekt voor veel mensen jaarlijks als de meeste grassoorten volop in bloei zijn. Dit jaar was dit grofweg tussen 25 mei en 18 juni. In de zomer kan het pollen in de lucht ook flink toenemen als het droog en zonnig weer is. Er is dan een mix van graspollen en pollen van kruiden, zoals weegbree, zuring en bijvoet.

Tijdens droog (na)zomerweer in september komt ook nog steeds pollen in de lucht. Enkele grassoorten, zoals raaigras en straatgras produceren nog pollen en ook kruiden zoals bijvoet en brandnetel geven nog pollen af aan de lucht. Daarnaast komt de ambrosia in september tot bloei. De ambrosia komt niet van nature in ons land voor, maar is ongewild ingevoerd vanuit Amerika, onder andere via vogelzaad. Ambrosia is niet wijdverspreid, maar het pollen is wel zeer sterk allergeen. Lokaal kan ambrosia dus flinke klachten veroorzaken.

(Bron en verder lezen: Weeronline)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *