Het Oogziekenhuis springt om vrijwilligers in corona-tijd

Ook naar het ziekenhuis gaan is anders in tijden van corona. Daarom zet het Rode Kruis vrijwilligers in om de patiëntenstroom goed te regelen. Nu het normale leven weer wordt hervat, zijn zij steeds minder vaak beschikbaar. 

Bij het Oogziekenhuis in Rotterdam moeten patiënten, omwille van de maatregelen om besmetting te voorkomen, alleen naar binnen. Speciale vrijwilligers van het Rode Kruis, de zogenaamde Ready 2 Helpers, begeleiden de patiënten van en naar hun afspraak.

Meewerkend leidinggevende bij Het Oogziekenhuis in Rotterdam is Alexandra van Dijk. Zij ziet schrijnende voorbeelden waarbij er maar één ouder mee naar binnen mag als een kindje van vier maanden geopereerd wordt.

Mevrouw Gussekloo zit buiten te wachten op haar man. “Ik ging mee naar binnen, maar je wordt meteen weggestuurd.” Overal rond het ziekenhuis zitten wachtende partners die vanwege corona niet mee naar binnen kunnen. “Ik vindt het vooral vervelend voor hem. Het is niet fijn, maar het is niet anders.”
Hoewel er minder mensen in het Oogziekenhuis zijn, moeten de medewerkers harder werken om alle voorzorgsmaatregelen te treffen, vertelt Van Dijk. En dan zijn er ook nog minder vrijwilligers beschikbaar. “Eerlijk gezegd lig ik er soms wakker van.”

(Bron en volledig artikel NPO Radio 1)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *