GGD opent telefoonlijn voor coronatests zorg- en onderwijspersoneel

Zorg- en onderwijspersoneel kan zich vanaf maandag met voorrang op het coronavirus laten testen. De GGD en het ministerie van Volksgezondheid hebben maandag om 8.00 uur het nummer 0800-81 01 opengesteld, zodat deze groep direct een afspraak kan maken.

Photo by cottonbro from Pexels

De GGD meldde van tevoren op een paar duizend tests per dag voor deze twee specifieke groepen te rekenen. Een woordvoerder van de GGD laat in een reactie aan NU.nl weten dat de lijn inderdaad “enige opstartproblemen” heeft. “Maar laat mensen vooral in de middaguren nog een keer proberen te bellen; dan moet het zeker lukken.”

Om er zeker van te zijn dat alleen docenten en verplegend personeel het nummer bellen, vinden er twee controles plaats: de beller wordt eerst aan de telefoon gecontroleerd en vervolgens ook in de teststraat. Zij hebben een verklaring nodig van hun werkgever waaruit blijkt dat zij tot de doelgroep behoren.

De overheid heeft werkgevers gevraagd om erop toe te zien dat hun werknemers niet onnodig gebruikmaken van deze regeling, om te voorkomen dat ook de voorrangsstraten te snel vollopen. De voorrangsregeling geldt tijdelijk, totdat de capaciteit van de normale teststraten weer in orde is.

(Bron en volledig artikel NU.nl)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *