Gezond leven te duur geworden voor veel Nederlanders

Gezond eten is voor veel Nederlanders lastig in deze tijd van inflatie. Van de deelnemers aan een onderzoek van de verzekeraars a.s.r. en Ditzo zegt bijna één op de drie Nederlanders minder gezond te eten nu gezonde producten duurder zijn geworden. Ook heeft een kwart van de ondervraagden het sportlidmaatschap de deur uit gedaan.

We willen gezond leven. Een meerderheid (56%) van de respondenten zegt bereid te zijn om dagelijkse gewoontes aan te passen als ze daardoor gezonder blijven. Ook willen we het liefst de producten kopen die hierbij passen. Een recent uitgebracht rapport laat bijvoorbeeld zien de consument van 2023 specifieke gezondheidsvoordelen en wellness argumenten hanteert bij zijn keuze voor producten. Maar hoge prijzen zullen hen van hun voorkeur weerhouden.

“Het is zorgwekkend dat ongezond leven op korte termijn goedkoper is dan gezond leven, terwijl op lange termijn het beslag op de samenleving groot is”, zegt directeur Arjan Vliegenthart van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) in het AD. Hij spreekt van “een maatschappelijk probleem.”

(Bron en verder lezen: Foodlog)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *