Gerrit omzeilde lange wachtlijsten via Duitse kliniek: ‘Lag daar met 14 Hollanders’

De 63-jarige Gerrit Vervloedt uit Heukelum kan zijn geluk niet op nu hij naar Duitsland is geweest voor een nieuwe knie. ,,Het gaat echt verschrikkelijk goed. Ik loop rond zonder krukken!’’ Op vrijdag de 13de kreeg Gerrit Vervloedt op zijn 16de – inmiddels alweer 47 jaar geleden – een tractorongeluk. Sindsdien kampte hij naar eigen zeggen geregeld met ‘verschrikkelijke pijnen’ aan zijn knie. ,,Als ik op ongelijke tegels ging staan, was het net alsof ze een mes in mijn knie staken.’’

Uit onderzoek van het Algemeen Dagblad bleek dat 10 van de 11 ziekenhuisregio’s de maximaal aanvaardbare wachttijden voor behandelingen overschrijden. Lees het nieuws hier.

Jarenlang kwam Gerrit – die achtereenvolgens hovenier, opzichter en boa was – niet in aanmerking voor een nieuwe knie. ,,Ik heb er dertig à veertig jaar naar uitgekeken, maar voor een nieuwe knie vonden ze me te jong.’’ Toen hij eindelijk aan de beurt was, gooide corona roet in het eten. ,,Bij mijn eigen ziekenhuis, het St. Antonius in Nieuwegein, vertelden ze me dat het nog wel tot februari à maart volgend jaar kon duren, voordat ik aan de beurt zou zijn.’’

Via via kreeg hij te horen dat hij mogelijk eerder terecht kon bij een zelfstandige kliniek, het Park Medisch Centrum in Rotterdam. ,,Alleen daar heb ik geen goede ervaringen. Eerst zegt die dokter: prima op 9 juni word je geopereerd, maar drie consulten later ben ik ineens alsnog afgewezen! De vrijdagavond voordat ik geopereerd zou worden belden ze op: ‘we doen het niet, je bent te dik. Je bmi is niet goed genoeg.’’’

Klik hier voor het hele verhaal op de site van het Algemeen Dagblad!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *