Geef ook je crowdfunding door!

Ben je een crowdfunding gestart om je medische kosten te kunnen betalen? Of heb je bijvoorbeeld geld nodig voor de aanschaf van een hulphond of voor een aanpassing in je woning die niet wordt vergoed? Geef aan ons je crowdfunding door! Mail naar info@onzichtbaarziek.nl of plaats een reactie onder dit bericht.

Hieronder vind je een overzicht van de acties die bij ons bekend zijn. Kijk voor een actueel overzicht regelmatig op de BibliOZ-pagina van onze site.

Afbeelding: Doneeractie.nl

Vera heeft een opvolger voor haar huidige assistentiehond Pim nodig, die toe is aan zijn pensioen. En dat kost geld natuurlijk. “Maar voor dat Pim met pensioen kan, zal er een opvolger opgeleid moeten worden om Pim zijn taken over te nemen. Zodat ik mijn vrijheid, veiligheid en zelfstandigheid kan en mag behouden. Zelf heb ik al wel wat kunnen sparen maar met een uitkering lukt het niet om het gehele bedrag voor de opleiding van de opvolger voor Pim te betalen.
https://gofund.me/d378ea3c

Beca’s moeder is een actie gestart voor haar. De tekst is in het Engels. “I am planning to raise $45,000 (=€40.000) to finance the adoption, training and expenses of a service dog for one of my daughters who suffers from severe hypoglycemia and posttraumatic stress disorder. Becca has severe hypoglycemia. Becca is a bright and beautiful 26-year-old, who would love to go out and work. Due to the disease she needs a sitter all day and cannot exert herself too much. From hurricane Katrina, she suffers from post-traumatic stress disorder as well, and that seems to aggravate the hypoglycemia.”
https://gofund.me/8365f1bf

Mirian Rybier wil geld ophalen voor een HSCT-behandeling in Mexico. Zij heeft multiple sclerose (MS) en is in Nederland uitbehandeld. In Nederland wordt geen HSCT bij MS toegepast en moet er uitgeweken worden naar het buitenland. Gevoelsmatig kwamen Mexico en Rusland in aanmerking. Rusland is op dit moment niet mogelijk vanwege de oorlog met de Oekraïne, vandaar dat de keuze op Mexico is gevallen. Deze pittige behandeling wordt gedaan in een privékliniek en kost ongeveer € 60.000, -. Daar komen nog extra kosten bij waardoor wij inschatting hebben gemaakt van de totale kosten en dat is ongeveer € 80.000,-.  Wordt het geld totaal opgehaald, maar het blijkt dat de kosten lager uitvallen, dan zal de rest van het bedrag gestort worden op de rekening van Stichting MS–Express. (www.ms-express.nl)”
https://stichtingmiriambeatsthemonster.com/

Kensy heeft autisme, een prikkelverwerkingstoornis, ontwikkelingsachterstand van 3 jaar en Taalontwikkeling Stoornis (TOS).  Zijn moeder: “Deze diagnoses zorgen ervoor dat dagelijkse dingen voor Kensy soms een uitdaging zijn. Wat Kensy altijd heel erg leuk vindt en enorm van op fleurt zijn honden. Op het medisch kindcentrum Nova waar kensy nu 4 dagen naar toe gaat, hebben ze een hele lieve hond “Happy” die er altijd is als Kensy het even moeilijk heeft. We hebben zelfs ontdekt dat die hem vooruitgang laat boeken in zijn spraak alleen al door zijn aanwezigheid. Nu willen wij voor Kensy ook een vriendje (therapie hond) die hij kan knuffelen, waar hij mee kan stoeien, waar hij mee kan kletsen, een vriendje die hem helpt bij moeilijke momenten en hem beschermd , een vriendje bij wie hij zich altijd veilig voelt. Een vriendje die hem iets leert en die hij iets kan leren. Gewoon een “friend for life”.”
https://gofund.me/eeaeae36

Gerda heeft progressieve en gaat hard achteruit. In Nederland is zij uitbehandeld.  Maar er is hoop. Ze komt in aanmerking voor een stamcel transplantatie (aHsct). Een zware behandeling die tot stabiliteit van de PPMS leidt. Deze behandeling wordt tot op heden nog niet uitgevoerd en vergoed in Nederland. Het kan wel in Mexico, maar de behandeling, tickets en de nazorg kosten bij elkaar opgeteld 66.000 euro. Wie helpt Gerda?
https://gofund.me/9c6b1647

Eileen is een crowdfundig gestart voor de medische kosten van een behandeling in Amerika die ze wil ondergaan voor haar chronische klachten die ze heeft overgehouden aan een verwaarloosde hersenschudding na een hockey wedstrijd. “Op mijn vijftiende heb ik tijdens een hockeywedstrijd een bal tegen mijn gezicht gekregen. Het enige wat ik nog weet is dat ik flauw ben gevallen en het bloed langs mijn wang voelde stromen toen ik weer bijkwam. Ik was verward, alles was wazig en ben naar de Eerste Hulp gebracht. Daar is mijn wang dichtgeplakt maar is er eigenlijk nooit gesproken over een mogelijke hersenschudding en de gevolgen ervan.”
https://www.doneerdoel.nl/actie/4121/op-weg-naar-herstel

Corrinne Fafiani is samen met haar familie een crowdfunding gestart om een tovertafel voor verzorgingstehuis Evean Swaensborch in Monnickendam aan te schaffen. Haar schoonmoeder woont daar. Een tovertafel (voor info klik hier) is een grote touchscreen waar in dit geval ouderen met dementie op een interactieve manier met elkaar en de zorgmedewerkers kunnen communiceren en spelen.
https://www.pifworld.com/nl/companyEvents/AljOXmVE3Ag/een-tovertafel-voor-evean-swaens

Natasja (33) heeft PTSS en een angst- en paniekstoornis. “Mei vorig jaar kwam mijn beste hondenvriend Mylo in mijn leven. Mylo hielp mij om weer buiten te komen. Over 2 maanden start het traject om Mylo op te leiden tot hulphond . Helaas is het een duur traject die niet vergoed wordt omdat het nog niet heel bekend is hoe een assistent hond bij kan dragen in het leven met mensen met PTSS.” Via deze weg zoekt ze hulp om het geld bij elkaar te krijgen en vooral voor de toekomst om bekend te maken dat er heel veel mensen in deze situatie zitten en dit nodig hebben om een beter leven te krijgen.
https://getfunded.nl/campagne/18939-help-jij-mylo-op-te-leiden-tot-mijn-assistent-hond

Sanne heeft Complexe Post traumatische stress stoornis (CPTSS), Eetstoornis, Conversiestoornis, een Depressie, ADHD en POTS. “Dit maakt het voor mij heel lastig het leven te leven. Met deze inzameling wil ik jou vragen mij te helpen geld in te zamelen voor een maatje aan mijn zijde. Een PTSS hulphondje!”
https://www.gofundme.com/f/ptss-hulphond-voor-sanne

‘Team Naomi’ is een crowdfunding gestart met als doel meer bekendheid creëren voor de ziekte van Tay-Sachs. Ook wil het ondersteuning bieden in het onderzoek naar de ziekte van Tay-Sachs. Het geld dat wordt verzamelt vanuit deze crowdfunding zal rechtstreeks doorgaan naar het Radboud UMC in Nijmegen.
https://www.gofundme.com/f/steun-het-onderzoek-naar-de-ziekte-van-taysachs

Help Tessa naar Amerika voor een hoopvolle hersenletsel behandeling bij Cognitive FX.
https://www.doneeractie.nl/hersenletsel-behandeling-voor-tessa-in-amerika/-37709?fbclid=IwAR3Dc0uTvCh26GtzThFzOx0Z3YK0JIeXly4fwUrt70U9vnzioEoHKnp_O5E

Gerhilde wil graag donaties om behandelingen te kunnen betalen die levensreddend voor zijn. Ze heeft agressieve en chronische herpes, co-infectie van de ziekte van Lyme, het Epstein-Barrvirus (ziekte van Pfeiffer) en een immuunsysteemstoornis.
https://www.gofundme.com/jouw-geld-voor-mijn-leven

Deze actie is bestemd voor een hele groep. Het gaat om een laserbehandeling voor patiënten met Lichen Sclerosus, een huidziekte die zich voornamelijk openbaart aan de vulva of penis. “Er is een behandeling om pijn en jeukvrij te kunnen leven met de auto immuunziekte Lichen Sclerosus. Helaas wordt dit niet vergoed door verzekeringen. Laseren werkt pijnstillend en zorgt voor kwaliteit van leven. En dit kost geld. En een aantal lotgenoten kunnen zich de behandeling met de laser niet veroorloven.”
https://www.whydonate.nl/fundraising/laseren-voor-lichen-sclerosus/nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *