Gaat jouw actie of evenement voor het KWF nog door in coronatijd?

PERSBERICHT
Door het coronavirus zijn veel KWF-evenementen afgelast of uitgesteld. Doe jij mee aan een evenement voor KWF? En wil je weten of dit doorgaat? Of heb je zelf een actie opgezet en heb je daar vragen over? Hier vind je alle informatie.

Ik heb me aangemeld voor SamenLoop voor Hoop. Gaat dat nog door?
Helaas niet. Alle SamenLoop voor Hoop-evenementen die dit jaar gepland stonden, zijn uitgesteld. We vinden dit ontzettend jammer, maar jouw gezondheid en die van andere mensen staat voorop. Bij SamenLopen zijn vaak mensen met een kwetsbare gezondheid aanwezig. Bijvoorbeeld mensen met kanker die in behandeling zijn of net zijn geweest. We passen extra goed op hun gezondheid.

Lees welke SamenLopen zijn uitgesteld

Heb jij je al ingezet voor een SamenLoop? Heel erg bedankt voor jouw geweldige bijdrage tot nu toe. Het geld dat jij hebt opgehaald of gedoneerd gaat nog steeds naar kankeronderzoek.

Houd ook de website van SamenLoop voor Hoop in de gaten voor het laatste nieuws over de nieuwe datum voor jouw SamenLoop.

Kan ik nog collecteren voor KWF?
De KWF-collecteweek (30 augustus t/m 5 september) gaat door, op een veilige manier. Wil je weten hoe we de collecte in coronatijd inrichten? Bekijk de veelgestelde vragen over de collecteweek.

Wil je je aanmelden als collectant of als organisator van de collecte? We zijn heel blij met je!

Gaan acties die voor KWF worden georganiseerd door?

De overheid heeft bepaald dat evenementen met een vergunnings- en meldplicht tot 1 september 2020 niet doorgaan. Ook als dit met minder dan 100 personen is.  Acties die in deze periode voor KWF worden georganiseerd gaan dus niet door of worden verplaatst.

Ren tegen kanker
Voor deelnemers aan Ren tegen kanker geldt: de NN Marathon Rotterdam is verplaatst naar 25 oktober. De Utrecht Marathon schuift door naar 2021. De organisatie van de Utrecht Marathon heeft nog geen nieuwe datum bekendgemaakt. Zowel KWF Kankerbestrijding als de organisatie houden alle deelnemers op de hoogte van de ontwikkelingen.

Alpe d’HuZes
Doe je mee aan Alpe d’HuZes? De organisatie heeft de moeilijke maar onvermijdelijke beslissing genomen om de 15e editie te verplaatsen naar 2021. Bekijk het statement over de verplaatsing van de Alpe d’Huzes op hun website.

Ik heb zelf een actie opgezet. Wat moet ik doen?

Heb jij een actie opgezet voor KWF? We zijn je ontzettend dankbaar voor jouw onmisbare bijdrage aan kankeronderzoek. Jij bepaalt wat er met jouw actie voor KWF gebeurt. We vragen je om richtlijnen van RIVM te volgen.

En om jouw actie op een creatieve manier aan te passen, zodat het toch kan doorgaan. Lees hoe je ook tijdens corona een KWF-actie kunt opzetten.

(Bron: KWF)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *