Frustraties om late boosterprik, chronisch zieken wijken uit naar buitenland

Chronisch zieken maken zich zorgen om de planning van hun boostervaccinatie. Bij de vorige vaccinatieronde kregen ze voorrang, maar nu gaat het boosteren op geboortejaar. Het gevolg voor deze zogenoemde griepprikgroep is dat er meer tijd zit tussen de tweede prik en de boosterprik.

Het gaat om ruim een miljoen chronisch zieken onder de zestig jaar, zegt Illya Soffer van IederIN, de belangenvereniging voor mensen met een beperking of een chronische ziekte. “Van mensen met taaislijmziekte tot hart- en vaatziekten, tot ernstige diabetes. Zij willen zichzelf binnen zeven maanden opnieuw kunnen beschermen. En dat gebeurt nu niet.”

De gevolgen zijn groot, onderstreept Soffer. “Mensen gaan weer terug in isolatie, houden hun kinderen weer thuis van school. En je ziet dat je een soort vaccinatievluchtelingen krijgt, waarbij mensen over de grens hun booster gaan halen. Omdat ze niet willen dat hun kinderen weer maanden thuis komen te zitten van school, of omdat ze niet weer maanden gescheiden willen leven van hun partner.”

(Bron en volledig artikel NOS)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *