‘Farmaceut kan het land in één maand vaccineren’

Heel Nederland kan in één maand gevaccineerd worden, als we het niet aan Hugo de Jonge, GGD en de wetenschappers van het RIVM overlaten. “Laat het over aan de farmaceutische bedrijven die dit werk dagelijks doen”, zegt Peter de Jong, bestuursvoorzitter van Brocacef Groep.

De Jong ergert zich aan het slappe tempo waarin ons land wordt gevaccineerd, is te lezen in Farma-magazine. “Wat maken we er een puinhoop van.” De grootste fout die Hugo de Jonge volgens De Jong maakt, is de vaccinatie overlaten aan het RIVM. “Dan gaat het natuurlijk helemaal mis. Die wetenschappers zijn niet ingesteld op efficiëntie, op logistieke oplossingen en maken geen gebruik van bestaande logistieke kanalen en experts.”

“VWS, RIVM en de GGD, ze kúnnen het niet, zo laten de cijfers zien”, vervolgt De Jong. Volgens hem zijn er in Nederland meer dan genoeg bedrijven die gespecialiseerd zijn in de logistiek rondom medicijn vervoer. Zij kunnen het vaccin snel, goedkoop en met de nodige zorg distribueren.

De Jong is bestuursvoorzitter van Brocacef Groep. Zijn 5.500 medewerkers komen dagelijks bij de GGD, ziekenhuizen, verpleeghuizen en apothekers. “Het is voor ons geen enkele moeite om met onze busjes die ook diepgevroren medicatie vervoeren alle 4000 huisartsen om 7.30 in de ochtend van vaccins te voorzien. Als huisartsen dan tussen 8.00 en 17.30 uur gemiddeld 500 vaccins toedienen, kunnen we binnen een maand iedereen vaccineren. Mits er voldoende vaccins zijn.”

(Bron en volledig artikel Skipr)

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Marij schreef:

    Ik ben het daar helemaal mee eens, het plan wordt te vaak gewijzigd en dat kost tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *