‘Extra aandacht voor kwetsbaren op arbeidsmarkt tijdens corona’

Er moet tijdens de coronacrisis meer aandacht worden besteed aan kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Dat vindt de Denktank Coronacrisis, die vandaag een aantal adviezen presenteert.

“De coronacrisis raakt ons allemaal”, zegt SER-voorzitter Mariëtte Hamer. “Maar voor de één zijn die gevolgen groter en langduriger dan voor de ander. Laten we vooral die mensen niet vergeten die extra ondersteuning nodig hebben om aan het werk te komen en te blijven, zodat ook zij vertrouwen kunnen houden.”

Volgens de SER-voorzitter worden bepaalde groepen werkenden momenteel extra hard getroffen. Het gaat dan onder meer om recente toetreders, mensen die net hun baan hebben verloren, die een migratieachtergrond of een arbeidsbeperking hebben. Ook voor de pandemie kenden zij al een achterstand.

De denktank van de SER, waar onder meer het UWV, de Onderwijsraad en de WRR, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, plaatsnemen, komt vandaag met een aantal adviezen waarmee de situatie kan worden verbeterd.

(Bron en volledig artikel RTL Nieuws)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *