Diverse ziekenhuizen benadrukken dat veel zorg wél doorgaat

Meerdere ziekenhuizen benadrukken dat de reguliere zorg bij hen zoveel mogelijk doorgaat in de komende weken. Minister van Medische Zorg Tamara van Ark maakte dinsdag bekend dat alle “niet-kritieke”, planbare zorg in de Nederlandse ziekenhuizen wordt stilgelegd. Ze was daarover geïnformeerd door het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). Diverse ziekenhuizen nuanceren het bericht echter. Ze roepen tevens patiënten op niet zelf contact op te nemen over hun afspraak.

In de berichten van Van Ark en het LNAZ stond dat alleen de kritieke zorg doorgaat. Dit is alle zorg die niet langer dan zes weken kan wachten zonder gezondheidsschade of verlies aan levensjaren te veroorzaken. Hieronder vallen bijvoorbeeld zorg voor kankerpatiënten of acute operaties. Minder dringende behandelingen zouden overal worden uitgesteld om personeel vrij te spelen. Door de toename van het aantal coronapatiënten wordt de situatie steeds nijpender.

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel meldt echter dat de reguliere zorg daar “in principe doorgaat”. “U wordt gebeld als uw afspraak of operatie niet doorgaat, maar dit is momenteel niet van toepassing.” Ook in het Jeroen Bosch Ziekenhuis “gaan op dit moment alle afspraken die patiënten hebben gewoon door”, meldt het ziekenhuis in Den Bosch. “Dit in tegenstelling tot het bericht in de landelijke media van vandaag waarin staat dat alle planbare, niet-urgente ziekenhuiszorg wordt gestaakt vanwege coronadruk.”

(Bron en volledig artikel Skipr)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *