Digitale medicijndispenser oplossing voor patiënt en zorgpersoneel

Na goede ervaringen gaat de Friese thuiszorgorganisatie ZuidOostZorg de slimme medicatiedispenser Medido inzetten binnen haar locaties.

De Medido

Dat meldt ICT&Health, het officiële kennisplatform voor zorginnovatie. Een slimme medicijndispenser is vooral geschikt voor ouderen die thuis wonen, verschillende medicijnen moeten innemen, en dit af en toe vergeten. Met dit apparaatje hoeft de thuiszorg niet meerdere malen per dag langs te komen voor controle. Voor ouderen is het prettig dat ze hun eigen regie weer terugkrijgen, en er niet steeds een hulpverlener over de vloer komt. Slimme medicijndispensers spelen zorgverleners vrij, die weer kunnen ingezet worden op andere plekken in de zorg.

De voordelen van slimme medicijndispensers zijn groot. Een medicijndispenser kan ervoor zorgen dat 96% van de gebruikers de medicatie op tijd inneemt, wat leidt tot een betere gezondheid. Bij reguliere medicatie blijkt dat 50% van de mensen die lijden aan een chronische ziekte niet in staat is om het medicatieschema na te leven. Met een slimme dispenser loopt dit aantal terug naar slechts 4%. Het apparaat ontlast thuiszorgmedewerkers, omdat zij minder vaak hoeven te komen om de medicatie te checken.

(Bron en verder lezen: Vereniging Innovatie Geneesmiddelen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *