Deense app verlaagt druk op zorg tijdens pandemie

De Delftse ict-dienstverlener Netcompany gaat de boer op met een Deense app die de druk op ziekenhuizen moet verlagen door patiënten tijdens een pandemie thuis te laten herstellen. De My E-Hospital-app maakt thuisobservatie mogelijk en is ontwikkeld voor patiënten met corona en andere virussen. Door minder ziekenhuisopnamen moet de werkdruk onder het zorgpersoneel verlicht worden en het verzuim teruglopen.

De app bestaat uit twee componenten. Met het cloudgebaseerd beheersysteem voor zorgplanning kunnen zorgverleners en artsen hun patiënten op een computer, tablet of mobiele telefoon monitoren.

Het tweede onderdeel is een omgeving waarin patiënten met hun telefoon of tablet hun gezondheidstoestand aan het ziekenhuis rapporteren. Thuis controleren ze elke dag zelf hun hartslag, temperatuur, ademhalingsfrequentie en zuurstofverzadiging Een algoritme met vooringestelde grenswaarden classificeert vervolgens de toestand van de patiënt en stuurt deze informatie door naar de zorgverleners in het ziekenhuis.

(Bron en verder lezen: Computable)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *