Chronisch zieke Jarne wint landelijke muziekwedstrijd en brengt nummer uit tegen eenzaamheid

Jarne (20) uit Wezep heeft de ‘16 bars challenge’ van Vereniging Humanitas en artiest Dio gewonnen en brengt samen met Dio een nummer uit tegen eenzaamheid. Deze unieke track is vanaf vandaag te horen en te zien. 

De ’16 bars challenge’ maakt onderdeel uit van een campagne van Vereniging Humanitas en Dio die als doel heeft om een nieuwe generatie vrijwilligers aan te spreken, met name in de leeftijd tussen 25-40 jaar. Steeds meer jonge mensen voelen zich eenzaam, merkt ook Humanitas.

Met de muziekchallenge willen Humanitas en Dio, met steun van Grolsch 0,0%, een nieuwe generatie enthousiasmeren om vrijwilligerswerk te doen. “We moeten een extra stapje doen om ze binnen te halen”, vertelt Humanitas-woordvoerder Wouter van Zandwijk. “Iemand die jong en eenzaam is, wil je koppelen aan iemand van dezelfde leeftijd. Hieraan is nu een tekort. En wil je deze doelgroep aanspreken? Dan zal je dat moeten doen op een eigentijdse wijze. Dit doen wij nu met het woord GELUKSDELERS, het nieuwe woord voor vrijwilligers die we samen met Dio hebben gevonden.”

Jarne, artiestennaam Japie, is chronisch ziek geboren. “Maar het werd pas laat ontdekt, op mijn vierde. Wat ervoor zorgde dat mijn gehele basisschoolperiode bestond uit ‘ziekenhuis in, ziekenhuis uit’.” Eenzame gevoelens kwamen daarbij om de hoek kijken.

Heel veel jonge mannen hebben nooit geleerd om hun emoties te uiten
Jarne Overkempe – artiestennaam Japie
“Veel chronisch zieke mensen, maar vooral kinderen, hebben het gevoel dat ze de enige op de wereld zijn”, vervolgt hij. “Tijdens mijn jeugd heb ik heel veel hulp gekregen van familieleden en vrienden, maar ook van vrijwillige hulpverleners.” Deze mensen zorgden voor vreugde in zijn leven. Met andere woorden: ‘geluksdelers’.

Van alle inzendingen aan de ’16 bars challenge’ viel Jarne’s bijdrage meteen op. Dio: “De tekst klinkt heel persoonlijk en oprecht. Ik had het gevoel dat er een oprechte emotie in zat. Dat raakte me op de een of andere manier. Het is best een gevoelig onderwerp, dus om de track dan ook nog eens goed te laten klinken is een kunst en ik vond dat bij Jarne zeker het geval.”  Hij werd verkozen tot winnaar en mocht samen met Dio de studio in. Het resultaat? Een upbeat track over het belang van GELUKSDELERS. Een ode aan iedereen die belangeloos iets voor een ander doet.

De track is een shoutout naar iedereen die hulp uit vrije wil biedt. Dio en Jarne vullen elkaar in de studio prachtig aan en zorgen samen voor een pakkend nummer. Dio start met zijn beat en het benoemen van het woord GELUKSDELERS, waarna Jarne een indrukwekkend refrein rapt over de kracht van hulp tijdens eenzame periodes.

Bekijk hieronder de video

(Bron en verder lezen: Humanitas en Omroep Gelderland)

 

1 reactie

  1. Truus Oldenburg schreef:

    Ik voel hem, weet wat hij meemaakt, herkenbaar en zo moeilijk. Heel mooi gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *