Chronisch ziek: Wat als je ook bij de online supermarkt niet kan winkelen?

(Bron: NRC)
Niet iedereen kan boodschappen doen in de supermarkt. Maar het is nu vechten om een ‘bezorgmoment’ te reserveren in de online supermarkt.

In de drie jaar dat ze online boodschappen bestelde via Picnic, had Nadï van de Watering (25) nog nooit misgegrepen. Daar kwam de tweede week van maart verandering in. Terwijl mensen in supermarkten begonnen met het hamsteren van wc-papier, pasta en houdbare melk, ontstond binnen een dag ook online een run op boodschappen. „Ineens zat alles vol tot in april”, vertelt Van de Watering. „Ik heb ook AH, Coop en Jumbo geprobeerd, maar nergens was plek.”

Online grocery shopping using a laptop

Boodschappen bestellen via internet is bittere noodzaak voor de Nijmeegse. Door een darmaandoening is ze chronisch ziek en chronisch vermoeid. Ze heeft medicijnen nodig om überhaupt de deur uit te kunnen. Nu het coronavirus heerst moet Van de Watering zich eigenlijk helemaal niet onder de mensen begeven. „Als ik op de IC terechtkom, overleef ik dat niet.”

Ook Anne Vernooijs (52) schrok een maand geleden toen ze inlogde op haar Albert Heijn-account. Een dag voor premier Rutte opriep zoveel mogelijk thuis te werken, had ze een bestelling geplaatst. Daags na die toespraak, toen het hamsteren begon, kon ze niets meer toevoegen aan haar order. „Dat was de laatste keer dat ik online heb besteld”, zegt Vernooijs vanuit Amersfoort. Ze legde haar situatie voor aan de AH-klantenservice, maar die zeiden geen uitzonderingen te kunnen maken.

Lees het hele artikel hier!

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *