Bij grote verzekeraars gaat zorgpremie omhoog, impact coronavirus beperkt

Twee van de vier grote zorgverzekeraars schroeven de zorgpremie volgend jaar omhoog. Bij CZ en VGZ stijgt de maandpremie van de basispolis met respectievelijk 8,65 euro en 4,50 euro. De impact van het coronavirus valt mee, zeggen de verzekeraars zelf. 

De premieverhoging bij de twee verzekeringsreuzen komt niet geheel als een verrassing. Het kabinet ging er op Prinsjesdag al van uit dat de zorgpremie met 5 euro per maand zou stijgen naar 122 euro per maand. Bij CZ (3,6 miljoen klanten) bedraagt de basisverzekering volgend jaar 129,60 euro per maand. Bij VGZ (met 4 miljoen klanten en bekend van merken als Zekur en Bewuzt) komt het maandbedrag uit op 124,45 euro.
—-
Lees ook: Alle zorgpremies voor 2021 op een rij! Deze lijst wordt voortdurend vernieuwd.
—-
Zilveren Kruis (met meer dan 5 miljoen verzekerden de grootste zorgverzekeraar van Nederland) en Menzis komen vandaag ook met hun premies voor 2021 naar buiten. Zorgverzekeraars moeten elk jaar hun klanten uiterlijk 12 november informeren.

De verwachting is dat de twee andere grote zorgverzekeraars ook hun premies zullen verhogen. De belangrijkste reden voor die verhoging is, zo zeggen CZ en VGZ, de almaar stijgende zorgkosten. Die stijgen onder meer door hogere lonen en prijzen, en duurdere medicijnen. Daarnaast worden mensen steeds ouder en maken zij op latere leeftijd meer gebruik van zorg.

(Bron en volledig artikel AD) 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *