‘Bied perspectief aan mensen met verhoogd gezondheidsrisico’

Photo by cottonbro from Pexels

Vandaag, woensdag 12 augustus, is in de Tweede Kamer een plenair debat over de recente ontwikkelingen in de coronacrisis. Het aantal vastgestelde besmettingen neemt weer toe en de situatie lijkt regionaal te verslechteren. Hoewel er veel gesproken wordt over een mogelijke tweede golf, zit een omvangrijke groep mensen met een verhoogd gezondheidsrisico nog steeds in thuisisolatie. Zij zitten in die zin nog steeds midden in de eerste golf. Ieder(in) vraagt de Kamerleden en het kabinet dan ook om aandacht voor deze groep mensen. Dit meldt Ieder(in).

Om ook mensen met een verhoogd gezondheidsrisico in staat te stellen hun leven weer zoveel mogelijk op te pakken, dient de publieke ruimte voor hen ook zo veilig mogelijk te zijn. Ieder(in) ziet graag dat de minister de mogelijkheden hiervoor verkent. Te denken valt aan aparte openingstijden, afdelingen voor mensen met een verhoogd risico, of gebruik van bijvoorbeeld apps, waarin de drukte in de openbare ruimte/gebouwen wordt aangegeven.

Daarnaast is meer kennis en kennisdeling nodig over de risico’s die mensen lopen, behorend bij hun aandoening. Dan gaat het bijvoorbeeld om meer duidelijkheid over welke bijdrage een medisch mondmasker kan hebben voor mensen met een verhoogd gezondheidsrisico.

(Bron en volledig artikel Nationale Zorggids)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *