‘Alleskunner’ Marc de Hond (42) overleden

Theatermaker, rolstoelsporter en voormalig internetondernemer Marc de Hond is woensdag op 42-jarige leeftijd overleden. De Hond stierf aan de gevolgen van kanker. Hij wordt vandaag in besloten kring begraven, laat een woordvoerder namens de familie weten.

Foto: Bastiaan Musscher / MarcdeHond.nl

De zoon van opiniepeiler Maurice de Hond liet zich op meerdere vlakken zien. Hij stopte op zijn achttiende met zijn studie economie om in de beginjaren van het internet bedrijven Hatchoo! en veiling.com op te richten. De Hond en zijn twee zakenpartners verkochten de eerste veilingsite van Nederland na een paar jaar aan een Duitse partij, wat hem – korte tijd, voor het imploderen van de dotcom-bubbel – één van de jongste miljonairs van Nederland maakte.

Daarna begon zijn radiocarrière: Daarna werd hij actief als dj bij de radiozenders 3FM en Caz! en presenteerde hij enkele televisieprogramma’s, zoals het Eindexamenjournaal. Op Radio 1 verzorgde de dj een aantal keren de live-uitzendingen over de Oscaruitreiking.

In december 2002 werd bij De Hond (toen 25) een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg. Bij een van de spoedoperaties waarbij de tumor moest worden verwijderd, raakten de zenuwen in zijn merg bekneld. Hierdoor belandde de presentator in een rolstoel. In eerste instantie kostte het hem veel moeite om zijn nieuwe leven te accepteren, maar na een aantal jaar schikte De Hond zich in zijn lot en ontpopte zich tot een belangrijke spreekbuis van Nederlanders met een beperking. In januari van dit jaar was De Hond nog verliezend finalist in de televisiequiz De Slimse Mens.

(Bron en volledig artikel Trouw)

>> Lees via deze link het artikel dat hij op 15 januari op zijn eigen website publiceerde:  ‘Voor als de ziekte me inhaalt’.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *