Twijfeltelefoon bereikbaar voor vragen over huidkanker

Mensen die vragen hebben over huidkanker en zonnebrand kunnen vanaf nu terecht bij de Twijfeltelefoon, een samenwerking van het Erasmus MC en de huisartsen in de regio Rijnmond. Medisch studenten zitten klaar om betrouwbare informatie te geven.

Foto: De Ingenieur

De Twijfeltelefoon is bereikbaar voor antwoord op alle vragen over huidkanker en zonnebrand. Want ook daarover gaat desinformatie rond op social media, vertelt Twijfeltelefoon-coördinator Willemijn van der Kleij. ‘Er wordt bijvoorbeeld gesuggereerd dat zonnebrand huidkanker zou veroorzaken, terwijl dit een hele effectieve en belangrijke manier is om onze huid te beschermen tegen de zon en zo huidkanker te voorkomen.’

De Twijfeltelefoon is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur bereikbaar op het nummer 088-7555777. De lijnen worden bemenst door getrainde geneeskundestudenten. Op woensdag zitten er Turks sprekende studenten, op vrijdag Arabisch sprekende studenten.

De Twijfeltelefoon is ook bereikbaar voor vragen over mazelen, kinkhoest, anticonceptie, vroege opsporing darmkanker, het HPV-vaccin, de griepprik en het coronavaccin.

(Bron en verder lezen: Amazing Erasmus MC)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *