Van elke hobby wat – Column

image_pdfimage_print

door Gabi

In mijn vorige column schreef ik dat ik de kleuren voor het vetplantje ging uitzoeken. Nou, ik moet dat nog steeds doen want er waren iets teveel kleurkeuzes en op een gegeven moment dacht ik ….weet je wat, laat maar even zitten gewoon. Toch heb ik niet stil gezeten want mijn hortensia bloemenpop heeft eindelijk zijn bloemenhoed. Nu nog armen, bretels en een zakje. Mijn mini schildpadje Spikkel hoeft alleen nog maar armen en benen en met schildpadje Spikkel ben ik nog niet verder dan zijn hoofd.

Ja inderdaa, ik haak altijd meerdere dingen door elkaar. Dat is gewoon leuk voor de afwisseling, maar soms kan ik dan weer niet kiezen waarmee ik ga verder haken maar dat is weer wat anders, hahahaha.
Het duurt momenteel ook allemaal erg lang voordat ik iets af kan maken met haken want mijn vingers zijn momenteel zo pijnlijk dat er op de meeste dagen niks gehaakt kan worden, wat best frustrerend is.

Het naaien gaat dan weer wel gelukkig en sinds ik mijn nieuwe stofschaar heb, kost knippen weer stukken minder moeite dus dat is heel prettig. Er zijn inmiddels alweer twee, of nee wacht, drie shirtjes onder mijn naaimachine vandaan gerold met allemaal een andere afwerking. Dat is leuk om mee te experimenteren vind ik.

Verder ben ik druk bezig met mijn moestuin bij huis. Dit jaar is het me voor het eerst ooit gelukt om een tomatenplant van klein plantje uit te laten groeien tot een volwaardige plant en er zitten zelfs al tomaten aan die bijna rijp zijn om te oogsten.  Ik heb de afgelopen jaren wel tomatenplanten gehad hoor, maar dit was kant en klaar gekocht in de winkel dus dat telt niet echt natuurlijk.
De courgettes zijn er veelvuldig en inmiddels heb ik er al 6 kunnen oogsten, en dan heb ik nog twee soorten boontjes; sperziebonen en boterbonen, ook die kan ik bijna plukken.

Dan als laatste ben ik al geruime tijd bezig om mijn gezondheid wat op te krikken. Ik moet zeggen dat dat nog zonder veel resultaat is, maar oké, de aanhouder wint zullen we maar zeggen en dit lijf zit nu eenmaal heel anders in elkaar dan dat van een gezond persoon maar ik heb goede hoop dat het gaat lukken. Over dit laatste stukje weet ik niet of ik daar vaker iets over delen, en zo ja, wat ik daar precies van ga delen. Het is een stukje wat ik zeker voor nu nog veel te privé vind.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *